Utställning radioamatör Nisse Mattsson

Passa på att ta del av radioamatör Nisse Mattssons (1929-1998) utställning på Svartådalens Besökscenter. Nils, eller Nisse som han kallades i bygden, var tekniskt begåvad och nyfiken på att utforska världen. Han var en skicklig och ofta anlitad radio- och TV-reparatör. I år är det 40 år sedan han tillsammans med ett tiotal vänner byggde det 21 meter höga tornet på sin mark vid Väggberget. En klar dag ser man flera mil, ända till Sala, Västerås, Krylbo och Norberg. Intressant läsning finns i de besöksböcker som legat i tornet och där besökare från när och fjärran skrivit några ord.

Öppet måndag-fredag klockan 10.00-14.00 i augusti 2021. Från september begränsas öppettiderna, se vidare längst ner på webbsidan.

let cookieRow = document.cookie .split('; ') .find(row => row.startsWith('cookie_notice_accepted')); let cookie_notice_accepted = cookieRow ? cookieRow.split('=')[1] : ''; window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} if (cookie_notice_accepted == 'true') { gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-143281440-1'); }