• Boka lokal
 • Föreningar
 • Länkar
 • Vårt Svartådalen
 • Varmt välkommen till Svartådalen!

  Här samlar vi information för dig som bor, verkar eller vistas i Svartådalen.

  Svartådalen är en del av Sala kommun. I Västerfärnebo och Fläckebo socknar lever och bor ca 3000 invånare. Det är en jordbruksbygd med många jord- och skogsbruk och småföretag. Ett aktivt föreningsliv bedrivs i området. Det finns skolor med klasser upp till årskurs 6 och ett flertal förskolor.

  I området finns lanthandel, utlämningsställe för Apotek i Fiket i Färnebo i Västerfärnebo och ICA Köplusten i Salbohed. Det finns också finns distriktssköterska och äldreboende på Björkgården. Bibliotek finns i Västerfärnebo skola, öppet en kväll i veckan.

  På Svartådalens bygde- och besökscenter hittar du projektledare som arbetar med bygdeutveckling, en utställning om natur, historia och kultur i området samt turistinformation. Besök oss gärna. För öppettider besök vår Facebook-sida eller ring 0224-74 00 11.

  Viktig information:

  Beslut om bevattningsförbud med kommunalt dricksvatten i hela
  Sala kommun

  Med anledning av extremt låga nivåer i de stora grundvattenmagasinen förbjuds bevattning med kommunalt dricksvatten i hela Sala kommun. Gäller från och med 2019-06-14 och tillsvidare.

  Sedan tidigare gäller bevattningsförbud i de områden som betjänas av vattentäkterna i Hedåker samt Ransta, samt förbud mot fyllning av trädgårdspooler med kommunalt dricksvatten i hela Sala kommun.

  Beslutet gäller tills vidare.

  KOMMUNSTYRELSEN 2019-06-13
  Anders Wigelsbo
  Kommunstyrelsens ordförande

   

  Senaste numret av Vårt Svartådalen