Namninsamling: Högstadium till Västerfärnebo

Sala kommun ska snart lägga en långsiktig plan för kommunens skolorganisation och Svartådalens bygdeutveckling kommer skicka in ett medborgarförslag för att belysa fördelarna med att förlägga ett högstadie i kommunens västra del, förslagsvis i Västerfärnebo. Genom Facebookgruppen ”Namninsamling: Högstadium till Västerfärnebo” gör vi en namninsamling med personer som vill ställa sig bakom förslaget.

……………………………………………………………….

MEDBORGARFÖRSLAG (inlämnat till Sala kommun 2022-12-16)

Förslag

Sala kommun bör öppna ett högstadium i Västerfärnebo.

Motivering

Skolor är en av de viktigaste faktorerna för att en bygd ska leva och utvecklas. Ett högstadium skulle bidra till en fortsatt utveckling av näringsliv och service i den västra kommundelen, t.ex. genom att bidra med fler arbetstillfällen både direkt och indirekt. Ett sådant skulle ge kortare resor för många skolbarn samtidigt som det skulle vara en fördel för kommunen att ha fler högstadier på olika platser i kommunen. Fler familjer skulle lättare kunna flytta hit om det fanns fler arbetstillfällen i området och företag skulle få lättare att rekrytera personal.

Vi har under en vecka (8-15 dec 2022) samlat in namn som stödjer förslaget. 583 personer har ställt sig bakom förslaget genom att gå med i Facebookgruppen ”Namninsamling: Högstadium till Västerfärnebo” och ytterligare 128 personer har skrivit på namninsamlingar på papper. Det finns alltså ett stort stöd för förslaget.

Nedanstående undertecknar förslaget personligen och som representanter för Svartådalens Bygdeutveckling ekonomisk förening.

Johan Östlund, Kjell Eklund, Johan Eklöf, Ann-christin Korths-Aspegren, Ingmari Wistrand Martinsson

………………………………………………………………..

Artikel på webben Sala Allehanda https://www.salaallehanda.com/2022-12-16/de-kraver-ett-nytt-hogstadium

Facebookgruppen ”Namninsamling: Högstadium till Västerfärnebo” startade den 8 december 2022.
Lördagen den 17 december 2022 har 600 personer gett sitt stöd till förslaget och gått med i gruppen.

 

let cookieRow = document.cookie .split('; ') .find(row => row.startsWith('cookie_notice_accepted')); let cookie_notice_accepted = cookieRow ? cookieRow.split('=')[1] : ''; window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} if (cookie_notice_accepted == 'true') { gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-143281440-1'); }