Kom till gården – 7 augusti 2021

Lördagen den 7 augusti bjuder nio gårdar in till årets upplaga av Kom till gården. Svartådalens Besökscenter håller också öppet med egen  utställning om natur, kultur, historia och skogsbranden 2014, utställningen Othsedidh – samiska kulturyttringar i Mellansverige, forskarrum med foton och tidningsutklipp, fotoutställning med Bror Johanssons naturbilder samt konst- och hantverksutställning inför rundan 14-15 augusti.

Kl. 10-17

Aktuell info: Kom till Gårdens Facebook-sida

Kom till Gården är en runda i Svartådalen, från norr om Karbenning via Västerfärnebo till Skultuna, som visar upp landsbygdens mångfald av matproduktion, hur landskapen hålls öppna och den livskraftiga bygden. För att vi ska kunna få ett hållbart samhälle krävs det att vår medvetenhet öppnas för det lokalproducerade.

I slutändan är det konsumenterna som avgör landsbygdens framtid. En levande landsbygd är en del av vårt kulturarv och ett andningshål för oss alla. Kom till Gården är ett initiativ från Svartådalens Bygdeutveckling i samarbete med LRF Färnebo-Fläckebo lokalförening.

 

Svartådalens Besökscenter

 

Babedotte

 

Boda Backe Fårgård

Fallängetorp för fä och folk

 

 

Hagalunds Gård

 

 

Harakers Kvarnmusteri

 

 

Hebo Trädgård

Laduängsborg

Naturlamm Högbo Gård

Wernergårdens Bagarstuga