Gammelgården i Västerfärnebo med Ställplatser

Belägen invid Svartån bjuder Gammelgården både på en vacker miljö och har samlingar från trakterna kring Västerfärnebo.

På parkeringen nedanför Gammelgården finns ställplatser för husbil och husvagn. Det finns fyra platser med el och många flera utan el. Det är viktigt att hålla minst 4 meter mellan varje fordon. Färskvatten finns. Ställplats med el: 150 kr/natt. Ställplats utan el: 100 kr/natt. Betalning sker med swish 123 221 84 36 till Västerfärnebo Hembygdsförening. Utförlig information finns på plats.

Föremål från områdets långa och intressanta historia med fynd ända från stenåldern förvaras här och ett textilmuseum är under uppbyggnad.

Redan år 1919 flyttades den första byggnaden hit. Genom åren har samlingen växt och här finns nu många byggnadshistoriska pärlor. Bland annat så finns en så kallad Kölna, en byggnad som användes både som bastu och för att göra malt till ölen, en soldatstuga och en parstuga från 1700-talet.

Västerfärnebo Hembygdsförening bildades 19 september 1915. Varje år firas nationaldagen och midsommarafton på gammelgården. Under sommaren hålls flera Sommarkvällar och dragspelsstämman Nya Färnboparaden. Andra återkommande arrangemang är Loppisrunda, Konst- och Hantverksrunda och Julmarknad.

Läs mer om gammelgården och Västerfärnebo hembygdsförening på www.vasterfarnebo.se

 

Adress
Norbergsvägen 17
733 60 Västerfärnebo
Kontakt
Erik Pettersson, visning och uthyrning av Gammelgården.